„Buzduganul” Europei Libere

„C.I.A. SÎNTEM NOI!” – în esenţă, cam asta este afirmaţia pe care a făcut-o în cuvîntul său domnul Ion Cristoiu, directorul literar-artistic al publicaţiilor EXPRES, cu prilejul lansării primului număr al unei noi reviste: „Aici Radio Europa Liberă”.

Spunea dînsul: «Am fost acuzaţi că sîntem plătiţi de K.G.B. sau de MOSSAD. Iată, aveţi acum dovada că sîntem plătiti de CIA!” Evident că domnul Cristoiu a glumit, desi o asemenea declaraţie nu se face nici măcar în glumă, fără să ai avocatul lîngă tine…

Asistenţa – numeroasă şi avizată – de la Palatul Elisabeta, unde s-a consumat evenimentul, vinerea trecută după amiază, s-a amuzat cu decenţă înţelegînd bine despre ce şi, mai ales, despre cine este vorba, concentrîndu-şi atenţia şi
comprehensiunea asupra performanţei pe care firma ClRCIOG&COMP a înregistrat-o, reuşind să obţină dreptul de a reproduce conţinutul popularei emisiuni radiofonice, în paginile unei publicaţii puse la dispoziţia celor care, din diferite motive, nu mai ascultă ca pe vremuri ceea ce se transmite de la Munchen.

Europa Liberă, deci, este în mod cert, dacă nu cu noi, cel puţin printre noi, într-un mod cît se poate de concret, anticipînd poate momentul în care o vom regăsi la Bucureşti cu arme şi bagaje… „Buzduganul” azvîrlit ca în poveste cu acest prilej pare să vestească un iminent popas pe Dîmboviţa. (And.O.)

 

Remember 2 iunie 1991 – Presa acum 30 de ani

Lasă un răspuns